Literárny podvečer v Bardejove

autor:: janyr

rubrika:: poezia


Dňa 4.10.2008 sa vo výstavnej sieni Poľsko - slovenského domu v Bardejove uskutočnil Literárny podvečer, ktorý zorganizoval Bardejovský literárny klub (B.L.K) v spolupráci s Poľsko - slovenským domom a Okresnej knižnicou v Bardejove.
Na literárnom podujatí vystúpili pozvaní autori Gabriel Németh, Peter Karpinský, Ján Petrík, Dalimír Stano, Maroš Andrejčík, Pavol Garan, poľskí autori Waclaw Turek a Halina Kurek, B.L.K prezentovali Lýdia Sobeková, Peter Staríček Adam Mihalčin a Erik Kukla. Program moderovala Andrea Šotlýsová a hudobne doprevádzal Pali Bartoš a Ladislav Baran.
Podujatie malo nielen literárny, ale aj charitatívny charakter. Uprostred podujatia vystúpili MUDr. Alica Válkyová a Jozef Krajči z hospicu sv. matky Terezy v bardejovskej Novej Vsi, ktorí ozrejmili úlohy hospica a problematiku paliatívnej starostlivosti, ako aj náročnú prácu zdravotníckeho personálu v tomto zariadení. Počas podujatia sa vyzbieralo 1120,- Sk a 10 zl., ktoré po si ukončení prevzala MUDr. Alica Válkyová.
Vo výstavnej sieni práve prebieha aj výstava šlabikárov od Štefana Peteju. Tá ohromila nejedného účastníka a potrvá do 21. 10.2008.
Na tomto podujatí sa mimo účinkujúcich autorov (aj za nepriaznivého počasia) zišlo približne 40 milovníkov literatúry.



link na foto:


http://picasaweb.google.sk/janyr1/LiterRnyPodveErVBardejove#

napísanísané:: 5.10.2008

prečítalo:: 995 ludí