Stránka z denníka pre Beatu-4.

autor:: Bella Pekna

rubrika:: poviedky

Sedela som na ľavičke a užívala som si teplo posledného septembrového dňa.Pozorovala som ľudí a holuby.
Nedávno som tu sedela tiež a učila som sa na skúšky.Slniečko hrialo a bola som nesmierne rada,že Dávid je blízko mňa.Za pár hodín,kým som osvojila nové poznatky,na námestí pod vežou kostola vyrástlo obrovské javisko na večerný koncert.Teraz už nebolo po ňom ani stopy.V čase keď ho chlapci stavali som bola do Dávida zamilovaná až po uši.Teraz už ho nemilujem ako vtedy. Ale viac.
Dneska som sedela na ľavičke a so zatvorenými očami som si vychutnávala posledné slnečné lúče.Tichý šum fontány znel ako uspávanka.
Snívalo sa mi,že stojíéme uprostred javiska s Dávidom.Mal na sebe sivý oblek ako perie holubov okolo nás.Moje hnedé kučery a dlhé bledučkomodré šaty pofukoval vietor.Vo vlasoch som mala bielu ružu a na tvári šťastný úsmev.
Chytil ma za ruku pomaly sme kráčali dole schodami a cez námestie až k fontáne.Vo vode plávali lekná.Dávid ma zobral na ruky a kráčal ďalej-až na vrch fontány.Kroky mal ľahké-akoby lietal.
Zhora sme mali krásny výhľad na námestie-na javisku hral orchester,ľudia sa usmievali veď mali z nás radosť.Cítila som na tvári šteklenie kvapiek,on sa mi pozrel hlboko do očí a vyslovil,čoho som si bola dávno istá: "Milujem ťa..."
Bola som omámená tým pocitom,atmosférou námestia,slnkou,jeho vôňou,láskou...
Pobozkal ma a vedela som,že som ho získala navždy.A on mňa tiež...
Kráčam po jeho boku a verím,že ma privedie až ku hviezdam...

napísanísané:: 21.10.2006

prečítalo:: 1255 ludí