moja pseudotvorba

autor:: vesna

rubrika:: rozpravky

Zakrútila kohútikom doľava, voda stíchla. Kvapky z jej tela padali na dno vane v rytme juhoamerického futbalového pokriku. Rozosmiala sa na plnú kúpeľňu. Bosá ťapkala v kuchyni po čerešňových parketách, až kým nezacítila kôprovú omáčku variacu sa na obed v školskej jedálni oproti. Šofér žltej 4 pod oknom si zase pochutnával na chlebíku od manželky,lebo milenky tie desiaty nerobia. Vtedy zabuchla balkónové dvere.
Karikatúra tohto rána prezrádza veľa. Priveľa pohody na škodu bolo by.Dnes nemá chuť mať nič do činenia s ľudskou rasou. V angličtine by to bola chyba. 2 zápory. Ale čo? Keď ich potrebuje. Aj viac , aj všetky zápory, ktoré sú.
Ešte včera ležala na deke vedľa svojho dievčaťa a frajera. Červeno- hnedo- kockované leňošenie. Kliešte, mravce a dym ako bonus. On mal dodávku a Tea. Bulharský kocúr. Biely, starý Citroen. S kiwi a pomarančom namaľovaným po stranách. Ešte si pamätá ten štvrtok a vôňu farby na nahej pokožke. Bol Natašin prvý, s ktorým varila francúzske zemiaky, ktorý jej dal šoférovať svoje auto, s ktorým si sladila kávu a život medom s lisohláviek. Keď vtedy prišiel s čiernou šiltovkou a nápadom vykradnúť ISTROBANKU v Michalovciach, nadšene prikývla. Akcia bola úspešná a oni strávili 2 týždne pri Zemplínskej Šírave spaním a spaním. Radšej zapla rádio, kde nadšená moderátorka zase raz ospevovala Jamesa Blunta a jeho misie v Kosove a Alžbete...

napísanísané:: 4.5.2006

prečítalo:: 1384 ludí