návrat do reality

autor:: Dharma

rubrika:: psycho

Návrat do reality alebo do pseudo reality. Boh vie. Je to jedno, dnes je to úplne jedno. Je vážne jedno či pseudo , bo už nik ani len netuší ktoré pseudo je to v poradí.
Je to jedno. Nie, nemôže, lebo Jedno je čistá harmónia, súzvuk kakofónie našich všetečných omylov.
Vieme, viete... a čo z toho. Dnes je vám to na dve veci. Škoda.
Ale z toho vyplýva dve, že vedenie už nie je čo bolo. Prečo dve keď píšem o jednom? Lebo jedno je Jedno. Hovorte si tomu Boh, Alah, Jehova, Veľký Zelený Chrchliak a utrite to do zamatovej vreckovky revolúcie.
Jedno je Boh, Rozum, Príroda. Je mimo, je v nás. Spinoza na to prišiel a prekliali ho. Neopláca sa predbiehať sa dobu. Zostať nepochopený. Zase, vždy lepšie Sibír ako prasknutý močový mechúr a plno nedokončenej práce. Tá Sibír má výhodu v tom, že poväčšine „chránila“ pred začatím čohokoľvek.
Hovoria, že cirkev brzdí pokrok. Hovadina. Teraz mi došlo. Nie všetci sú. Pripravení. O pár rokov tento technologický progres už nebudeme duševne ale hlavne duchovne zvládať.
Pseudo realita, paralelný vesmír, virtuálny svet, hologramy a binárna sústava, 0 a 1, áno a nie, čierne a biele. Kam ten svet speje?- To kvôli rýmu, či Rímu? Aj ten zanikol.
Myslíme si, že vieme myslieť, že dokonca je to naša svätá povinnosť. Ľudia, nebuďte smiešni. Nebuďte smiešni viac než ste.

napísanísané:: 14.10.2005

prečítalo:: 1657 ludí