Len si tancujte

autor:: johny45

rubrika:: poezia

Len si kľudne tancujte, vy veselí, ja budem sedieť. Sedieť a počúvať opatrný šuchot vašich nôh. Budem sledovať vašu svietiacu rozjarenosť z prítmia. Vyžarujete ju na všetky strany a čakáte, že do toho vášho svetla každý vstúpi. Ale ja k sebe tú bezfarebnú žiaru nepustím. Otočím sa jej chrbtom a iba môj tieň vás bude sledovať.

Len si kľudne rozdávajte falošné úsmevy na všetky strany. Môj úsmev bude tichý. Nedám ho tomu, kto oňho nestojí. Kto však chce, aby som sa usmieval nasilu, vycerím mu zuby. Ani vážnu tvár neponúknem tomu, kto si ju nezaslúži. Budem hrať šťastného blázna, ktorý má rád všetkých.

Len sa pokojne napchávajte rôznymi dobrotami. Len si doprajte, čo vám hrdlo ráči. Veď určite máte silný žalúdok. Mojou dobrotou bude prizerať sa, ako si oblizujete mastné prsty a pretierate si mokré ústa. Doprajte si aj ozdôb a krásnych šperkov. A nebojte sa, že vám ich ukradnem. Vaše šperky sa mi neblýskajú. To si radšej hrdzavý kov zavesím na krk.

Len si kľudne spite, vy spravodliví. Ja budem ticho odpočívať a načúvať vašim tajným snom. Vaše spokojné duše budem za ušami škrabkať. Nech sa len nafukujú, aby iné duše vďaka ich nadmernej veľkosti praskli. Tá moja si ale vždy nájde nenápadné miestečko niekde v úzadí, aj keď tých pár veľkých už zaberie všetko miesto na zemi.

Len si kľudne tancujte, ja vám budem hrať, no neprežeňte to, aby ste sa neutancovali k smrti.

Len sa usmievajte, ja vás budem štekliť, no snažte sa nepuknúť smiechom.

Len sa bohato napchávajte, ja vám budem variť, len pozor, aby ste sa nezadrhli.

Len si pokojne spite, ja vás prikryjem, ale dávajte pozor, aby som vás neudusil...

napísanísané:: 22.7.2005

prečítalo:: 1313 ludí